Zaterdag 4 april 2020 - Your Marathon Challenge

Zou je ook op de Coolsingel willen finishen, en een feestelijk onthaal willen meemaken tijdens het Marathon Weekend in Rotterdam? Dat kan samen met ons BoTu Wandelen, als partner van de marathon Rotterdam bieden wij je deze mogelijkheid aan. Dit jaar is de 40e marathon en samen met Sportsupport Rotterdam hebben ze iets toegevoegd, namelijk Your Marathon Challenge. Het doel is om je eigen uitdaging aan te gaan welke we wandelend gezamenlijk afleggen.

Het is de bedoeling dat je tenminste 41 kilometer aflegt, tijdens het marathonweekend (zaterdag 4 april) zullen we dan de laatste kilometer gezamenlijk afleggen op de Coolsingel, en ontvangen we daar ook onze beloningen. We bieden dit aan als BoTu Wandelen en hiervoor kan eenieder zich inschrijven bij ons. Als BoTu Wandelen zullen we deze challenge aangaan via de DST (=Delfhaven Senioren Tocht van ongeveer 7 kilometer), en ook onze wandeltochten die we in de weekenden lopen. Weekenden tellen hierbij mee.

Doe je ook mee? Stuur dan een mailtje naar wandelen@botu.nl of vraag er naar tijdens de Delfhaven Senioren Tocht op iedere 2e en 4e woensdag van de maand, en/of tijdens de weekendtochten. Iedereen mag meedoen!


De KilometerVreters van de week

Het gezamenlijke aantal kilometers dat de groep BoTu-wandelaars heeft voltooid in de aanloop naar de Marathon Challenge wordt hier wekelijks bekend gemaakt.

De tussenstand is ... 960 kilometer.Een overzicht van de BoTu-wandeltochten


Delfshavense Seniorentochten - Elke 2e en 4e woensdag v/d maand

Elke 2e woensdag van de maand

Dit zijn korte wandeltochten voor senioren die zelfstandig binnen 3 uur een stadswandeling van circa 7 km kunnen en willen maken. Iedere 2e en 4e woensdagochtend van de maand is er een wandeling in het stadsdeel Delfshaven of in een van de naburige deelgemeenten. En iedere keer een andere tocht. U komt vast op plaatsen die u niet of nog niet vaak hebt gezien!

Beeldentocht

In de maand mei

De Beeldentocht is een stadswandeling en voert u langs tot ongeveer 85 beelden en gaat kris-kras door de stad. De Beeldentocht gaat niet naar Rotterdam-Zuid, u gaat dus niet de Willemsbrug of de Erasmusbrug over.
U krijgt voldoende gelegenheid om de kunst op straat te bewonderen. Maar naast de kunst en de beelden loopt u ook langs diverse prachtige plekjes in de stad, die u zeker zullen bekoren.
Groen- en Singeltocht

In de maand mei

De Groen- en Singeltocht is een stadswandeling van ongeveer 20km. Rotterdam heeft veel singels en bovendien veel groene straten en lanen in de stad. De wandeling gaat door diverse wijken in de stad en met name Delfshaven, Spangen, Blijdorp, Crooswijk, Kralingen en het Centrum van Rotterdam, maar blijft wel aan de Noordelijke kant van de stad.
Wereldhaventocht

In de maand september

Elk van de Wereldhaventochten is een boeiende, gezellige stadswandeling die kan voeren door het Kralingse Bos, over de Willems- en Erasmusbrug, door Katendrecht, langs het ss Rotterdam, over de Wilhelminapier, door het Lloydkwartier, Delfshaven en via het enorme Dakpark naar de finish. Deze wandeltochten gebeuren altijd in het eerste volledige weekend van september, samenvallend met de manifestatie 'Wereldhavendagen'.


Op zoek naar nieuwe sportieve leden voor het wandelen

Wij zijn een leuke, knusse en gezellige wandelvereniging die al 35 jaar bestaat.
En ja, wij zijn op zoek naar nieuwe leden, dus op zoek naar jou!!!

BoTu Wandelen is een afdeling van de Wijk- en Speeltuinvereniging Bospolder-Tussendijken. Onze vereniging organiseert zelf een 3-tal wandeltochten per jaar en daarnaast voor de senioren een korte tocht op elke 2e woensdag van de maand. Ook bezoeken wij gezamenlijk, bijna ieder weekeinde, de tocht van een andere wandelvereniging. Dit zijn tochten in Zuid- en Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant, Zeeland en Vlaanderen.

Plezier en gezond bezig zijn staat bij ons hoog in het vaandel!!

Wat bieden wij jou als nieuw lid?
  • * Ieder weekeind gezamenlijke wandeltochten bij diverse wandelverenigingen (kosten worden gedeeld op basis van eigen vervoer)
  • * Gratis het KWBN Wandelmagazine 5x per jaar.
  • * Een gezellige jaarlijkse bijeenkomst met de leden, tevens jaarvergadering.
  • * Een midweek elders in het land of België, met de mogelijkheid te wandelen (gezamenlijke kosten)
  • * Reductie op inschrijfgeld bij andere officiële wandeltochten van de wandelbond.
  • * Het weekbericht via e-mail.

Wat verwachten wij van je als nieuw lid?

Het meewerken aan onze eigen wandeltochten wordt zeer gewaardeerd, maar het is geen plicht. Het lijkt veel werk op zo'n dag, maar er is ook veel lol aan te beleven! Wat kost het lidmaatschap in 2019? Per jaar kost een individueel lidmaatschap € 29,00 en dat is inbegrepen het lidmaatschap van de Wijk- en Speeltuinvereniging, alsook de afdracht aan de wandelbond KWBN. Dit bedrag is ook zo vastgesteld voor het jaar 2020. Ben je reeds lid van de KWBN-wandelbond? Vraag naar het aangepaste lidmaatschap van BoTu Wandelen.

Interesse en zin om mee te wandelen?

Neem contact op met onze wandelvrienden achter de inschrijftafel van onze tocht of met één van onze andere leden die u op dat ogenblik te woord kunnen staan. Wil je nog even bedenktijd, ook prima! Neem voor meer informatie contact op via wandelen@botu.nl of ga naar de Facebookpagina van BoTu Wandelen. Bellen naar van BoTu Wandelen kan via 06-24463617De wandelafdeling en persoongegevensbescherming

Ook onze wandelafdeling neemt hierin verantwoording

De wandelafdeling heeft naar aanleiding van nieuwe wetgeving zich te verantwoorden naar haar leden,
en verklaart dit binnenkort in het volgende statement.


WSV BoTu Rotterdam is aangesloten bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN).

Wandelkalender

Wandelen

Woensdag 26 februari
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht (Schiedam)


Woensdag 11 maart
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht


Woensdag 25 maart
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht (Hillegersberg)


Zaterdag 4 april
09:00 - 19:00
Your Marathon Challenge


Woensdag 8 april
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht


Woensdag 22 april
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht (Vlaardingen)


Woensdag 13 mei
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht


Zondag 24 mei
10:00 - 17:00
6e Beeldentocht


Zondag 24 mei
10:00 - 17:00
2e Groen- en Singeltocht


Woensdag 27 mei
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht (Hoogvliet)


Woensdag 10 juni
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht


Woensdag 8 juli
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht


Woensdag 12 augustus
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht


Woensdag 26 augustus
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht (Ommoord)


Zaterdag 5 september + Zondag 6 september
07:30 - 17:00
38e Wereldhaventochten


Woensdag 9 september
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht


Woensdag 23 september
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht (Overschie)


Woensdag 14 oktober
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht


Woensdag 28 oktober
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht (Katendrecht)


Woensdag 11 november
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht


Woensdag 25 november
08:30 - 12:00
Delfshavense Seniorentocht (Oude Noorden)